Keuzevakken onderbouw

Keuzevakken onderbouw

Bij Terra Wolvega kun je in de onderbouw kiezen, naast een stukje verplicht groen, voor de keuzevakken sport, creatief, techniek, verdieping groen, uniformberoepen, voeding & gezondheid en zorg & welzijn.

 • Sport:
  vind je het leuk om met diverse verschillende sporten kennis te maken, dan is dit iets voor jou. Hierbij kun je denken aan schaatsen, roeien, kickboksen en nog veel meer! Daarnaast gaan we op vrijdagmiddag ook bezig met het leren van regels, scheidsrechteren en begeleiden van een sport of activiteit. 

 • Creatief:
  Bij Creatief gaan we aan de slag met verschillende technieken, vaardigheden en materialen. Denk hierbij aan het maken van een schilderij met de schildertechniek van Bob Ross, het leren tekenen van een portret of het ontwerpen van een logo. En misschien heb jij ook wel een creatief idee wat we bij Creatief kunnen gaan maken.....

 • Techniek:
  Wil je graag met je handen werken en laten zien hoe technisch jij bent? Samen met de techniekbedrijven Heiwo & Motip in Wolvega heeft onze school een praktijklessen op locatie. Daar ga je aan de slag met techniek! En je wordt wegwijs gemaakt welke functies/beroepen er binnen de bedrijven mogelijk zijn.

 • Verdieping groen:
  Wil je graag met dieren bezig zijn, in de kas werken, bloemstukjes maken en wat lekkers koken in de keuken? Dan is keuzevak Groen echt iets voor jou! In dit keuzevak komen alle groene vakken die we op Terra Wolvega hebben nog eens extra aan bod met leuke verdiepingen.

 • Uniformberoepen:
  Een nieuw keuzevak op Terra Wolvega in samenwerking met de brandweer, politie, landmacht en de marechaussee. Je krijgt voorlichting over deze beroepen, we krijgen bezoek op school en we gaan eropuit! Lijkt het jou leuk om deze beroepen beter te leren kennen, kies dan voor dit keuzevak!

 • Voeding & Gezondheid:
  Weet jij wat je eet en waar je voedsel vandaan komt? Je leert over de voedselindustrie en de invloed van voeding op je gezondheid. Verder maken we kennis met beroepen in de voedingssector en we gaan natuurlijk zelf ook aan de slag!

 • Zorg & Welzijn: 
  In dit keuzevak krijg je lessen EHBO met de mogelijkheid om een certificaat te behalen. Ook maken we, in samenwerking met Alliade, kennis met beroepen in de zorg zoals ambulance, ouderenzorg, jongerenzorg en zorgboerderij.