Open Dag Terra Wolvega goed bezocht!

Foto: Lenus van der Broek

Op donderdag 2 februari mocht Terra Wolvega haar deuren weer openen voor basisschoolleerlingen uit de omgeving. Tijdens de Open Dag konden bezoekers de school bekijken, sfeerproeven en kennismaken met docenten en leerlingen. Ontzettend fijn voor alle geïnteresseerde basisschoolleerlingen die voor een belangrijke keuze staan; naar welke middelbare school gaan zij na de zomervakantie?

Na het succes van de Doedagen in januari, was afgelopen donderdag de Open Dag van Terra Wolvega. De belangstelling was groot. Circa 460 geïnteresseerden kwamen langs voor een kennismaking. Toekomstige leerlingen konden samen met hun ouders/verzorgers de lokalen bekijken en meedoen aan leuke activiteiten. Er werden corsages en badschuim gemaakt, er kon gesport worden en er was een digitale speurtocht door de school. Ook was er aandacht voor de verschillende keuzevakken die een leerling zelf mag kiezen; toerisme, zorg & welzijn, bloem, creatief, muziek, voeding en duurzaamheid, techniek, sport, uniformberoepen, groen, samenleving. Bij Terra Wolvega heeft een leerling veel keuzevrijheid om zijn/haar opleiding aan te passen naar eigen interesses en talenten.

Het team van Terra Wolvega kijkt terug op een succesvolle Open Dag: “Het is enorm fijn om zoveel leerlingen en ouders/verzorgers in de school te verwelkomen. Om iedereen de juiste tijd en aandacht te geven, vroegen we de bezoekers zich van tevoren aan te melden. Dit werkte uitstekend. We hopen dat de leerlingen die volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan een goede keuze kunnen maken voor een school die bij hem/haar past.”, blikt, Dennis Wanders, afdelingsdirecteur Terra Wolvega, terug.