Het nieuwe schooljaar beginnen we met oliebollen!

Terwijl de leerlingen van klassen 2, 3 en 4 weer de schoolbanken in moesten, werden de nieuwe leerlingen naar het sportveld gedirigeerd, nadat ze een introductie en hun lesrooster hadden gekregen. Sinds woensdag moeten ook zij er aan geloven en begon het echte schoolwerk weer.

Volgens directeur Dennis Wanders was de sfeer opgewekt en waren de leerlingen goed te pas. Op de vraag waarom oliebollen, was het antwoord vrij simpel. “We beginnen aan een nieuw jaar, in een nieuwe periode en bij nieuwjaar horen oliebollen. We hopen dat we ondanks de corona een relatief normaal en goed schooljaar hebben. De afgelopen jaren waren voor niemand goed. Leerlingen missen het onderlinge contact en lopen achterstanden op, docenten moesten improviseren en op een andere manier lesgeven en daarnaast missen ze de persoonlijke interactie met leerlingen en collega’s. Verder is er in de gangen en de kantine nu weer reuring. Volgens mij is dat voor iedereen goed."

De leerlingen gaven aan dat ze natuurlijk nog wel vakantie zouden willen, maar dat het ook niet heel erg was om weer naar school te gaan.