Groep 8-ers proeven sfeer tijdens Doedagen

Foto: Lenus van der Broek

Ruim 400 leerlingen van groep 8 hebben sfeer geproefd bij Terra Wolvega. Tijdens de Doedagen hebben de leerlingen op een leuke en actieve manier kennisgemaakt met het vmbo-groen en het Groene Lyceum.

De Doedagen startten met een hartelijk ontvangst, waarna de nieuwsgierige basisschoolleerlingen verschillende workshops volgden. Zij volgende een carrousel zodat de leerlingen door verschillende workshops de veelzijdigheid van Terra Wolvega konden ontdekken én konden kennismaken met de docenten Terra. Wat de Doedagen extra bijzonder maakte, was de betrokkenheid van de eigen leerlingen die nu onderwijs volgen op Terra Wolvega. Zij stonden paraat om de basisschoolleerlingen te begeleiden en hun eigen ervaringen te delen. Dit persoonlijke contact creëerde een goede sfeer, waardoor de toekomstige leerlingen een goed beeld kregen van het dagelijkse leven op school.

Zo werd er onder andere kennis gemaakt met sport, dierenhouderij, groen/bloem, Talen & wiskunde en creatief. Tijdens de workshops hebben de basisschoolleerlingen hun handen uit de mouwen gestoken en ervaring opgedaan in de verschillende vakgebieden. Of het nu ging om het verzorgen van dieren, het creëren van kunstwerken, of het actief deelnemen aan sportieve activiteiten, de leerlingen hebben flink gewerkt. “De Doedag was erg leuk. Het is leuk om een les te volgen op de school waar ik misschien wel voor ga kiezen.”

Terra Wolvega kijkt terug op succesvolle Doedagen en maakt zich klaar voor de Open Dag op 1 februari van 15.00 – 21.00 uur. Bezoekers zijn dan van harte welkom.