Video impressie Open Dag 3 februari 2022

Bekijk het hier

Uitleg Terra Doe-box

Lees verder

Historisch aantal aanmeldingen schooljaar 2022-2023

Onlangs is Dennis Wanders geïnterviewd over de groei van het aantal leerlingen op onze school. Er hebben namelijk ruim 100 leerlingen uit groep 8 gekozen om volgend jaar bij ons op school te komen. Daar zijn we uiteraard superblij mee!

Bekijk het hier

Welkom bij Terra Wolvega!

Na de basisschool zijn er verschillende mogelijkheden binnen het voortgezet onderwijs. Bij Terra Wolvega hebben leerlingen de keuze uit het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Wij doen er alles aan om uw zoon of dochter een veilige leeromgeving te bieden. We hebben een uitgebreide zorgstructuur, er is een ouderklankbordgroep; we zorgen ervoor dat de kwaliteit van het onderwijs goed is. Hoe we dat doen? U leest er alles over op onze website en bekijk ook eens de vestigingsfilm welke je hiernaast kunt vinden!

Dit is ons onderwijsaanbod

Je kunt bij Terra Wolvega naar het vmbo-groen en hGL. Hier lees je er alles over!

vmbo-groen

Niet alleen in de schoolbanken!

Bij Terra kun je kiezen voor vmbo-groen. Je hebt naast theorie veel praktijkvakken. Je bent dus lekker veel buiten bezig. Je kunt kiezen uit drie leerwegen: Gemengde leerweg, Kaderberoepsgerichte leerweg en Basisberoepsgerichte leerweg. Meer weten over vmbo-groen?

Lees verder
Het Groene Lyceum

de groene route naar het hbo!

Zoek je naar een leuke school met afwisselend onderwijs, waar jij je snel thuis voelt? Dan zit je bij het Groene Lyceum op je plek. Het Groene Lyceum is een doorlopende leerroute, waarbij je in zes jaar een vmbo gl/tl en een mbo niveau 4 diploma manager retail haalt. Hiermee kan je doorstromen naar het hbo. Meer weten over het Groene Lyceum?

Lees verder

Leerlingen van groep 7 en 8

Volgend jaar ga jij naar het voortgezet onderwijs. Spannend, maar leuk! Bij Terra Wolvega kun je naar het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Binnen het vmbo-groen kun je kiezen voor de keuzevakken sport, creatief, techniek, verdieping groen, uniformberoepen, voeding & gezondheid en zorg & welzijn. Terra Wolvega, iets voor jou?

Lees verder
 • Terra Wolvega bloem-04
 • Welkom bij Terra Wolvega!

 • Terra Wolvega ckv-4
 • Terra Wolvega dier 10
 • Ontdek jouw talent!

 • Terra Wolvega docent sport 9
 • Terra Wolvega kantine 2
 • Terra Wolvega koken-4
 • Terra Wolvega leerling 7
 • Veelzijdig groen onderwijs

 • Terra Wolvega leerplein-2
 • Terra Wolvega techniek 11

Ouders

Na de basisschool kunnen kinderen naar het vmbo, havo, het Groene Lyceum en vwo. Een van de scholen waarvoor gekozen kan worden is Terra. Bij Terra Wolvega kunnen leerlingen kiezen tussen vmbo-groen en het Groene Lyceum. Hier vindt u alle belangrijke informatie over onze school!

Lees verder

Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten
9 mei 2022

Examen

Na twee weken meivakantie is de laatste, lange sprint naar de zomervakantie begonnen. Een belangrijke fase voor onze leerlingen die examen gaan doen. Ook via deze weg wensen wij hen (en uiteraard ook de ouder(s)/verzorger(s) van de examenleerlingen) heel veel succes!!

Lees verder
15 april 2022

Fijne Paasdagen!

Terra Wolvega wenst iedereen fijne, zonnige en vooral gezellige paasdagen toe!

Lees verder
25 maart 2022

Terra Wolvega steunt Oekraïne

De leerlingen en het personeel hebben zich massaal ingezet voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Zo is de opbrengst van de kantineverkoop van een hele week gedoneerd aan Oekraïne. Ook werden er door de leerlingen cupcakes gebakken en verkocht.

Lees verder

Agenda

Bekijk agenda

Bekijk hier wat Terra VO Wolvega op dit moment in de planning heeft staan.