Welkom bij Terra Wolvega!

Welkom bij Terra Wolvega!

Terra, een leuke school, waar je niet alleen goed onderwijs krijgt maar waar het ook nog eens super gezellig is! Terra Wolvega is gevestigd aan de Paulus Potterstraat 33. Kies je voor Terra Wolvega? Dan kies je voor avontuur. Bij ons leer je niet alleen uit de boeken, maar juist veel buiten de school. Je gaat op pad, werkt aan praktijkopdrachten en je loopt stage. Kortom, Terra is de school waar je denkt én doet! Onlangs is Terra Wolvega verbouwd. Door de verbouwing is het schoolgebouw toekomstbestendig en past het bij het groene onderwijs van Terra Wolvega: kleinschalig, veilig, persoonlijk en in contact met de omgeving. Met een nieuwe entree, 3 extra praktijklokalen, een vergrote kantine is Terra Wolvega klaar voor de toekomst!

Dit is ons onderwijsaanbod

Je kunt bij Terra Wolvega naar het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Hier lees je er alles over!

vmbo-groen

Kies voor groen

Wanneer jij kiest voor vmbo groen, dan weet je zeker dat je alles leert over natuur, dier, voeding en techniek. Wij bieden drie leerwegen aan: bb, kb en gl/tl. Meer weten over vmbo-groen?

Lees verder
Het Groene Lyceum

Kies voor de andere route naar het hbo!

Heb jij tl/havo of een hoger advies en wil je niet alleen in de schoolbanken zitten? Kies dan voor het Groene Lyceum: de andere route naar het hbo. In zes jaar haal jij je vmbo gl/tl en mbo niveau 4 diploma Retailmanager. Hiermee kan je doorstromen naar het hbo. Meer weten over het Groene Lyceum?

Lees verder

Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten
14 juni 2024

Update n.a.v. datalek Iddink, schoolboekenleverancier Terra

Iddink Learning Materials BV is op donderdag 11 april getroffen door een cyberaanval. Uit onderzoek van Iddink blijkt nu dat er data van scholen vanaf 2001 betrokken zijn in de cyberaanval.

Lees verder
23 mei 2024

Examens Terra Wolvega bijna afgelegd

Na twee weken meivakantie is de laatste, lange sprint naar de zomervakantie begonnen. Een belangrijke fase voor de leerlingen die examen doen. Op donderdagmiddag was het examen wiskunde waaraan 25 leerlingen deelnamen.

Lees verder
13 april 2024

Cyberaanval bij Iddink, schoolboekenleverancier Terra

Iddink Learning Materials BV is getroffen door een cyberaanval. Iddink is voor onze school de leverancier van schoolboeken, (digitaal) leermateriaal en schoolspullen.

Lees verder

Agenda

Bekijk agenda

Bekijk hier wat Terra VO Wolvega op dit moment in de planning heeft staan.

Leerlingen van groep 7 en 8

Volgend jaar ga jij naar het voortgezet onderwijs. Spannend, maar leuk! Als je voor Terra Wolvega kiest dan kies je voor keuzevrijheid. Je mag namelijk zelf kiezen welke keuzevakken je volgt. Ga jij voor sport, toerisme, muziek, creatief, samenleving of techniek. Of is verdieping groen, bloem, uniformberoepen, voeding & duurzaamheid of zorg & welzijn iets voor jou?

Lees verder
 • Wolvega_35434
 • Kies voor Terra Wolvega

 • Wolvega_35704
 • Wolvega_35823
 • Kies voor doen

 • Wolvega_36139
 • Wolvega_36275
 • Wolvega_36514
 • Wolvega_36603
 • Kies voor gezien worden

 • Wolvega_36709
 • Wolvega_36900

Ouders

Na de basisschool kunnen kinderen naar verschillende onderwijsvormen. Een van de scholen waarvoor gekozen kan worden is Terra. Bij Terra Wolvega kunnen leerlingen kiezen tussen vmbo-groen en het Groene Lyceum. Hier vindt u alle belangrijke informatie over onze school!

Lees verder